23 februari 2023 16:00-18:00Hyper Island

Beställardagen i Stockholm 23 februari 2023!

Funderar du på hur du får ut maximalt av samarbetet med frilansande visuella kreatörer för att lyfta en kampanj eller produkt? Vill du veta mer om hur grafisk design, illustration och animation med konstnärlig spets kan stärka varumärken och förtydliga budskap? Var med på Beställardagen 23 februari!

Välkommen till en inspirerande kväll där du tillsammans med branschkollegor och visuella kreatörer guidas i hur du genomför en lyckad beställning av kreativa tjänster. Beställardagen vänder sig till dig som är verksam i kommunikationsbranschen och nyfiken på det unika visuella uttryck som bara en frilansare kan erbjuda.Alla deltagare får ett ex av Illustratörcentrums prisbelönta katalog, Swedish Illustrators and Graphic Designers 2023, med sig hem.

Tid: Torsdag 23 februari kl. 16.00–18.00
Plats: Hyper Island, Virkesvägen 2, Stockholm. Det är kostnadsfritt att delta, begränsat antal platser. Föranmälan krävs senast 22 februari.

Mer information hittar du här


Beställardagen arrangeras av Illustratörcentrum i samarbete med Sveriges kommunikationsbyråer (KOMM), Hyper Island, Sveriges kommunikatörer, med stöd av Region Stockholm.

Grafisk form: Jonathan Sahlin


Anmäl dig här

Medverkande:

Emma Hanquist
Illustratör

Emma Hanquist arbetar som illustratör sedan 15 år tillbaka och hennes fokus är redaktionell illustration. Hon har illustrerat för en stor mängd tidningar både i Sverige och utomlands och drivs av att skapa roliga bildidéer med ett inkluderande perspektiv.

Foto: Emma Jönsson Dysell

Läs mer

Johnny Federley Kroneld
enhetschef Barncancerfonden

Johnny F Kroneld arbetar som enhetschef för teamet marknad och event på Barncancerfonden och är en erfaren beställare inom medieinvesteringar såväl som reklamproduktion.

Läs mer

Eva Ossiansson
Lektor vid Göteborgs universitet

Eva Ossiansson – även kallad varumärkesdoktorn – är lektor på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet och har lång erfarenhet av strategisk varumärkesutveckling av ledare, organisationer och företag. Hon verkar för att skapa varumärkesinsikter, trovärdiga varumärkeslöften och stories att tycka om.

Foto: privat

Läs mer

BankerWessel
Designstudio

BankerWessel är en prisbelönt Stockholmsbaserad designstudio som även jobbar internationellt. Studion är inriktad på alla aspekter av varumärkesbyggande. Bland kunderna finns bland annat Fotografiska, Nationalmuseum, Moderna Museet, Ikea och Svenska institutet.

Foto: Sanna Lindberg

Läs mer

Ali Moosavian
Art Director Torino

Ali Moosavian är art director med över 15 års erfarenhet av tidningsdesign. Tillsammans med Christian Gård driver han den prisbelönta designbyrån Torino, med tidningar som Journalisten, Polistidningen och Kommunalarbetaren bland kunderna.

Foto: Christian Gård

Läs mer

Program

16.00 Välkommen!
 Eva Ossiansson (ekon.dr), en av Sveriges mest välkända varumärkesforskare, hälsar välkomna och presenterar arrangörerna och dagens talare.

16.10 – 16.40 Processen bakom produkten.
Den prisbelönta designstudion BankerWessel berättar om den kreativa designprocessen, och vikten av att ge den utrymme för att nå fram till en fulländad slutprodukt.

16.40 – 17.10 Vikten av det goda samarbetet.
Emma Hanquist, erfaren illustratör, och Ali Moosavian, art director på prisbelönta designbyrån Torino, guidar oss igenom beställarprocessen och hur man som beställare, i samarbete med en frilansande visuell kreatör, kan landa i en vass och unik visuell produkt.

17.10 – 17.20 Tips och trix för en lyckad process.
Illustratörcentrum presenterar Beställarguiden samt delar med sig av några tips om hur du förenklar beställningen av visuell kommunikation. 

17.20 – 18.00 Panelsamtal. BankerWessel, Ali Moosavian, Emma Hanquist samt Johnny Federley Kroneld, diskuterar ”do’s and don’ts” i beställarprocessen och i samarbetet mellan beställare och visuella kreatörer, modererat av Eva Ossianson.