Anmäl dig här!

29 november 2021 15:00-16:00Digitalt via zoom

Policys, kunskap & mod kan rädda liv, lidande och ekonomin.

Tycker du, som många andra, att det inte är helt enkelt att agera kring eller prata om alkoholpolicys, misstankar och riskkonsumtion med dina medarbetare?

Då är det här webinariet för dig. Fyllt med kunskap, konkreta tips och verktyg för att både prata om det, agera både proaktivt och effektivt. Och möjlighet att ställa frågor!

Det är viktigt på riktigt.

Det handlar både om lidande och ekonomi. Och statistiskt sett pågår det redan hos dig. Som arbetsgivare har du både ansvar, skyldigheter och möjligheter att göra stor skillnad för många genom att agera. Ju förr det upptäcks desto bättre.

I Alkoholrapporten 2021 kan du läsa att: 
- Produktionsbortfallet i Sverige kopplat till alkohol beräknas vara 35 miljarder kronor. 
- 1 miljon vuxna har problem med alkohol.
- 2 miljoner lider av att ha någon närstående som missbrukar
- Var tredje svensk har en konsumtion som är i riskzonen.
- Var femte person har någon gång under uppväxten problem med en förälder som dricker för mycket.

Så visst pågår det omkring oss alla vare sig vi ser eller inte. Med kunskap, delade erfarenheter och konkreta tips blir svåra saker enklare.

Vi kommer att prata om konsekvenserna som kan uppstå och diskutera och ge konkreta tips på vad och hur du kan agera vid oro, misstanke eller när du har någon som lider av denna sjukdom. Eller dess smittosjukdom medberoendet.

Det finns både lidande att stoppa och pengar att spara här!

Passa på att lyssna, lära och ställa frågor till erfarna och experter inom området. Med oss har vi:

Agneta Trygg, som har lång erfarenhet från byråbranschen, och en vardag som medberoende hustru och mamma. Hon har grundat Trygga Barnen och Trygga vuxna. Det hon önskar sig mest av allt är att arbetsgivare, som har så stora möjligheter vågar se, vågar fråga och vågar agera.

Maria Elinder från Fremia - arbetsgivarstödet som finns där för sina medlemmar i svåra frågor. De har tips på vad en policy bör innehålla och hur du konkret kan och ska agera när du behöver ta tag i en situation.

Tillsammans med Malin Ingevall, byråcoachen ger dig konkreta tips på hur du kan agera från anställningsintervjun till exitsamtalet. Och där emellan.

Anmälan gör du här, även om du inte kan dagen och tiden så anmäl dig så får du inspelningen!

Frågor skickar du i förväg (eller i efterhand) till hej@byracoachen.se om du vill att vi tar upp något specifikt.

Kom, det här kan vara det viktigaste du lär dig.

Varmt välkommen önskar KOMM, Byråcoachen, Fremia och Trygga Vuxna

Talare:

Maria Elinder
Fremia

Maria har under 20 års tid arbetat med arbetsrättsliga frågor både på fackliga sidan och inom flera arbetsgivarorganisationer. ”För mig har det varit oerhört värdefullt att ha jobbat med juridiken från båda håll, det ger mig en förståelse för båda parter i de svåra samtalen och det är nödvändigt för att hitta bästa lösningarna både för medarbetare och arbetsgivare”.

Läs mer

Agneta Trygg
Trygga Vuxna

Trygga Vuxna - en förutsättning för trygga barn.

Trygga Vuxna hjälper vuxna medberoende och anhöriga till personer med beroende såsom som missbruk eller psykisk ohälsa. Genom Trygga Vuxna får du kontakt med terapeuter, advokater samt läkare. Vi erbjuder dig stöd och rådgivning samt någon att hålla i handen för att kunna förändra din livssituation. Vi erbjuder dig också utbildning som kan vara ett första steg i ditt förändringsarbete. Det är aldrig fel eller försent att söka hjälp.

Läs mer